Nyheter

KB18:s affärsområde Säkerhet växer med köp av Larm Assistans

KB18s kontor där ma ser en glasvägg med tryck på hjul.
Örebro 1 juli, 2022

KB18:s affärsområde Säkerhet växer med köp av Larm Assistans

Förvärvet kompletterar Securus och Prosecta både kompetensmässigt och geografiskt

KB18 Företagsförädling AB stärker affärsområde Säkerhet genom förvärv Larm Assistans Sverige AB från grundaren Harald Paulsson. Genom åren har Larm Assistans tagit en stark position inom rondering och utryckning i norra Stockholmsområdet, vilket kompletterar KB18:s verksamheter som är starkare i Stockholms södra delar och har bevakningsuppdrag i rättskedjan som huvudaffär.


Affärsområde Säkerhets befintliga bolag Securus och Prosecta kommer tillsammans med Larm Assistans att omsätta över 100 miljoner kronor i årstakt. Den större volymen innebär större förmåga att bemanna stora uppdrag och ökade möjligheter att erbjuda medarbetare attraktiva jobb.


”Jag är mycket nöjd över den här affären. Vi har samarbetat tidigare med Larm Assistans och känner varandra väl. Tillsammans kan vi växa affären på ett betydligt bättre sätt än vad vi skulle kunna göra var och en på egen hand,” säger Fredrik Malm, partner i KB18 och chef för affärsområde Säkerhet.


Med flera ben att stå på ökar affärsområdet sin förmåga att göra mer för stora kunder som i allt större utsträckning efterfrågar en bred palett med trygghetsskapande tjänster. Utöver rondering och utryckning är Larm Assistans även starka på stationära bevakningar. Företaget kompletterar också Securus och Prosecta med auktorisationer som dessa inte har, till exempel hundförare.


”Nu kan vi bli ännu bättre på att hitta bra lösningar för våra kunder,” säger Fredrik Malm.


Säljaren Harald Paulsson har åtagit sig att vara kvar i företaget under minst tre år. Harald fortsätter som vd för Larm Assistans och rapporterar till Fredrik Malm. Varumärket kommer också att leva vidare i affärsområde Säkerhet.


”För mig var det oerhört viktigt att KB18 hade samma syn som jag på varumärket Larm Assistans, att det skulle finnas kvar efter en affär. Det är genom att göra så som vi kan utveckla helheten på bästa sätt,” säger Harald Paulsson.


Förvärvet sker genom att KB18:s dotterbolag KB18 Bäcksände AB förvärvar 100 procent av aktierna i Larm Assistans Sverige AB från LA Parkering AB som till 100 procent ägs av Harald Paulsson.


För ytterligare information;

Fredrik Malm, partner i KB18 Företagsförädling och chef för dess affärsområde Säkerhet, tel: 070-716 90 01, epost: fredrik.malm@kb18.se

Läs mer om KB18 Företagsförädling och affärsområde Säkerhet på www.kb18.se och om Larm Assistans på larmassistans.se.

Kontakta oss

Hör av dig!

Om du är intresserad av att veta mer om KB18 och vad vi skulle kunna göra tillsammans. Klicka på länken, fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.