Vår filosofi

Vi letar ständigt efter små- och medelstora företag som står på en solid grund som vi kan bygga vidare på. Vår arbetsprocess sker i följande fyra steg.

En man och en kvinna sitter framför varsin dator i ett mötesrum.

Grundanalys

Det första vi gör när vi kommer i kontakt med ett nytt bolag är att göra en professionell genomlysning. Varför är företaget framgångsrikt? Vilka är kunderna? Vad gör bolaget egentligen för nytta för dom? För oss är det också viktigt att företaget har en sund värdegrund som harmonierar med vårt sätt att se på företagande.

Utvecklingsanalys

Ett stabilt och välskött företag räcker dock inte för att vi skall bli nya ägare. Vi söker efter guldkornen - den slumrande potentialen, den outnyttjade marknadspotentialen. Man skulle också kunna säga att vi letar efter en liten planta som med rätt skötsel och god näring kan växa till något riktigt stort. Många av de företag vi träffar faller bort här - men vissa väljer vi att gå vidare med.

Förvärv

När vi hittat ett företag vi tror på, vill vi oftast komma igång så snart som möjligt. Vi tror på enkelhet och snabba beslutsvägar. Ser vi och ägaren samma möjligheter och fungerar bra ihop, brukar vi vara ivriga att komma igång. Vi har också själva det kapital som krävs, så köpet blir enkelt och riskfritt för säljaren.

Förädling

Det är nu det roliga börjar. Med helhjärtat engagemang bygger vi företaget till något ännu starkare tillsammans med medarbetarna. Vi mäter inte framgången bara i ekonomiska termer. För oss är det lika viktigt att företaget blir en bra arbetsplats, att kunder och leverantörer behandlas väl samt att vi tar ansvar får såväl miljön som den plats där företaget verkar.

Kontakta oss

Hör av dig!

Om du är intresserad av att veta mer om KB18 och vad vi skulle kunna göra tillsammans. Klicka på länken, fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.