Nyheter

KB18 förvärvar Pa-So som förbättrat byggarbetsplatser sedan 1987

KB18s kontor där ma ser en glasvägg med tryck på hjul.
Örebro 11 juli, 2022

KB18 förvärvar Pa-So som förbättrat byggarbetsplatser sedan 1987

Med ett starkt varumärke och kvalitetsprodukter är Avestaföretaget redo för nästa steg

KB18 Företagsförädling AB förvärvar Pa-So Produkter i Avesta AB. När Pa-So grundades på 1980- talet saknades det bra arbetsbockar, väggstöd med mera på svenska byggarbetsplatser, i stället lade medarbetare tid på att tillverka sådant på plats. Pa-So gick i bräschen för den förbättring av ergonomin och säkerheten som har skett i branschen sedan dess. Ägarförändringen skapar förutsättningar att tillsammans med medarbetare och ledning ta företaget till nästa nivå.


KB18 Företagsförädlings skapades runt idén att förvärva bra bolag och göra dem bättre. Bra bolag är företag med en bevisad förmåga att prestera resultat över tid och där den kompetens KB18 besitter är viktig för utvecklingen framåt. Pa-So är med sin starka position inom sin nisch ett typexempel på den typen av företag KB18 letar efter.


”Det är ett familjeföretag i andra generationen med en stark affärsidé, starka kund- och leverantörsrelationer och kompetenta medarbetare. Vi är imponerade av det som Pa-So har lyckats bygga upp under sin snart 35-åriga historia och ser fram emot att bygga vidare på det tillsammans,” säger Henrik Carlbark, partner i KB18 Företagsförädling.


KB18 har redan idag, som ägare till Svensk Formteknik som hyr ut väggstöd med mera till byggarbetsplatser, en fot inne i en närliggande del av Pa-So:s bransch. Det innebär än större möjlighet för KB18 förstå vad som krävs för att Pa-So ska nå framgång och hur KB18 som ägare kan skapa bästa möjliga förutsättningar för att lyckas ännu bättre framöver.


”Vi känner att vi har nått så långt det är möjligt med vårt nuvarande sätt att arbeta. För att kunna ta vara på potentialen att växa med våra produkter behövde vi en ny ägare och med KB18 får vi verkligen det som Pa-So behöver,” säger säljarna Patrik Björk och Sophie Södergren.


Affären sker genom att KB18 via dotterbolaget KB18 Axsjön AB förvärvar 100 procent av aktierna i Pa-So Produkter i Avesta AB från säljarna Patrik Björks och Sophie Södergrens respektive ägarbolag, Sören Björk Förvaltning AB och Sophie Södergren Förvaltning AB. De tidigare ägarna kvarstannar i bolaget.


För ytterligare information;

Henrik Carlbark, partner i KB18 Företagsförädling, tel: 070-181 15 46, epost: henrik.carlbark@kb18.se

Läs mer om KB18 Företagsförädling på www.kb18.se och Pa-So Produkter på pa-so.se.


Kontakta oss

Hör av dig!

Om du är intresserad av att veta mer om KB18 och vad vi skulle kunna göra tillsammans. Klicka på länken, fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.