Unico

Unico är unikt bland KB18:s affärsområden på så sätt att det inte finns någon uttalad vilja att utvinna synergier mellan bolagen eller att komplettera dem med tilläggsförvärv. Ambitionen med Unico är att skapa bästa möjliga miljö för de i affärsområdet ingående bolagen att utvecklas optimalt utifrån sina respektive förutsättningar.
Emmlight logotyp

Emmlight är en ledande leverantör av komponenter inom belysning. Företaget är baserat i Emmaboda och omsätter cirka 21 miljoner kronor per år. Sortimentet innehåller allt från förskruvningar och lampor till hela armaturer. Tyngdpunkten ligger på elektromekaniska komponenter som lamphållare, sladdställ och strömbrytare. Huvuddelen av försäljningen sker i Sverige.

Wattverke logotyp

Watt & Veke är ett inredningsföretag som säljer lampor, lampskärmar och adventsstjärnor. Företaget är baserat i Eskilstuna och omsätter cirka 38 miljoner kronor per år. Produkterna säljs hos ledande inredningsbutiker, belysningsfackhandel, möbelkedjor, men även på export till Norge, Tyskland, Finland och Danmark.

MyDrivingAcademy logotyp

MyDrivingAcademy har utvecklat ett smidigare och tryggare metod ta körkort genom att följa tolv steg. Metoden bygger en starkare koppling mellan teori och praktik med hjälp av en egenutvecklad app där det inte bara går att jobba med teori utan också boka körlektioner i rätt takt, med rätt innehåll. Metoden gör det också lättare för att träna på rätt saker vid privat övningskörning. Sammantaget gör det elevernas resa mot körkortet billigare och enklare. KB18 Företagsförädling AB gick in som delägare i bolaget i november 2019. MyDrivingAcademys mål är att etablera sig hela landet de närmaste åren.

Consentio logotyp

Consentio Ledarskap bedriver ledarskapsutbildning över hela landet från sin bas i Malmö och Örebro. Företaget förvärvades år 2017 och ingick tidigare tillsammans med iero ledarutveckling i KB18:s affärsområde Kompetens, som från och med 2023 är en del i affärsområde Unico. I juli 2023 köpte iero ledarutvecklings vd bolaget och därmed kan KB18 fokusera fullt ut på Consentio, som är ett av branschens mest etablerade företag med uppdrag över hela Sverige och i Europa. Consentio erbjuder såväl öppna ledarskapsutbildningar som utvecklingsprogram designade för chefer, medarbetare, ledningsgrupper och arbetslag inom såväl näringsliv som offentlig sektor.


På Consentios ledarskapsblogg kan du läsa om hur du förbättrar ditt ledarskap, sociala processer och tips om att utveckla effektivitet och resultat. Utvecklas tillsammans med dina kollegor på ledarskap.se.